-Нејзина цел е да се поттикнат и соберат најоригиналните и најинтересните раскази настанати во ова тешко време што сме принудени да го поминеме во изолација и дружење најмногу со себе и сопствените мисли. Со цел да се создаде траен запис за еден од најдраматичните периоди од нашиот живот, „Карантински приказни – Антологија на изолацијата“ има задача да биде хроничар на новото време што го сведочиме и сведоштво за реалноста со која сите сме соочени, соопшти ТРИ.

Издавачката куќа ги охрабрува сите пишувачи – искусни и помалку искусни, да учествуваат во овој интересен предизвик и да праќаат раскази на темата. Нема ограничување во однос на стилот и обемот.

-Сите творби ќе бидат внимателно прочитани од редакцијата на ТРИ и ќе бидат објавени во една книга, а за авторите на најдобрите раскази постои можност за подолгорочна соработка со ТРИ. Книгата нема да биде продажна и ќе биде достапна во електронска верзија за сите читатели. Рокот за праќање на творбите е до крајот на април, на redakcija@kniga.mk, соопшти ТРИ.